De Streken van WimDe Streken van Wim

De Streken van Wim

Wim Ballieu przygotuje belgijskie potrawy z holenderskich składników w pięciu miastach Holandii.

Description from Disney+ Poland

W programie „De Streken van Wim” flamandzki szef kuchni Wim Ballieu podróżuje po Holandii jeepem. W centrum pięciu głównych holenderskich miast rozstawia swoją mobilną kuchnię i przygotowuje różnorodne klasyczne belgijskie potrawy. Od Maastricht po Leeuwarden i wszystko pomiędzy, Wim chce poznać holenderskie miasta i ich mieszkańców. Przygotowuje dziesięć belgijskich klasycznych potraw – w tym hochepot, klops z wiśniami, purée ziemniaczane na maślance, gofry brukselskie – i wykorzystuje przy tym holenderskie składniki. Odwiedza rolników, hodowców i rzemieślników, aby zebrać typowe holenderskie smaki do swoich belgijskich potraw. Bo zaglądanie do sąsiadów może być nie tylko świetną zabawą, ale też przepysznym doświadczeniem.
Release year
2016
Countries of origin
No info
No. of seasons
1
No. of episodes
10
Formats
HD
Rating
14+

Franchises

Tracks

LanguageFeatures
NederlandsDolby 2.0

Seasons & episodes

2020Season 210 episodes
 Episode titleTrackCaptionsFormat
1.Mule po flamandzku z łodygami czosnku
W centrum Hagi Wim przygotowuje mule po flamandzku i podaje je z łodygami czosnku.
NederlandsDansk, Deutsch, English, Français, Greek, Italiano, Magyar, Norsk, Polski, Română, Suomi, Svenska, ČeštinaHD
2.Gulasz flamandzki z wędzoną kiełbasą
W Limburgii Wim znajduje wyjątkowe i zapomniane warzywa do pysznego hochepot.
NederlandsDansk, Deutsch, English, Français, Greek, Italiano, Magyar, Norsk, Polski, Română, Suomi, Svenska, ČeštinaHD
3.Klops z wiśniami (lub czereśniami)
W Den Bosch Wim przygotowuje klops według przepisu swojego ojca.
NederlandsDansk, Deutsch, English, Français, Greek, Italiano, Magyar, Norsk, Polski, Română, Suomi, Svenska, ČeštinaHD
4.Stek béarnaise z frytkami
Czas na stek w Leeuwarden.
NederlandsDansk, Deutsch, English, Français, Greek, Italiano, Magyar, Norsk, Polski, Română, Suomi, Svenska, ČeštinaHD
5.Gofry brukselskie z bitą śmietaną i czerwonymi owocami
Wim częstuje mieszkańców Hagi najlepszym belgijskim specjałem: goframi brukselskimi.
NederlandsDansk, Deutsch, English, Français, Greek, Italiano, Magyar, Norsk, Polski, Română, Suomi, Svenska, ČeštinaHD
6.Purée ziemniaczane na maślance z jajkiem w koszulce
W Zwolle Wim przygotowuje purée ziemniaczane na maślance z jajkiem w koszulce i krewetkami.
NederlandsDansk, Deutsch, English, Français, Greek, Italiano, Magyar, Norsk, Polski, Română, Suomi, Svenska, ČeštinaHD
7.Gulasz rybny
W Leeuwarden Wim przygotowuje gulasz rybny na bogato i posypuje go szwajcarskim serem.
NederlandsDansk, Deutsch, English, Français, Greek, Italiano, Magyar, Norsk, Polski, Română, Suomi, Svenska, ČeštinaHD
8.Jajko po szkocku w sosie pomidorowym
Wim przygotowuje jajko po szkocku z sosem pomidorowym zawierającym fermentowany ketchup.
NederlandsDansk, Deutsch, English, Français, Greek, Italiano, Magyar, Norsk, Polski, Română, Suomi, Svenska, ČeštinaHD
9.Czerwona kapusta z kiełbasą chipolata
W Oldebroek Wim i Annette przygotowują galaretkę z czerwonej porzeczki.
NederlandsDansk, Deutsch, English, Français, Greek, Italiano, Magyar, Norsk, Polski, Română, Suomi, Svenska, ČeštinaHD
10.Sałatka liège
Ze świeżymi składnikami z młyna Kilsdonk i Den Dungen Wim przygotowuje pyszną sałatkę liège.
NederlandsDansk, Deutsch, English, Français, Greek, Italiano, Magyar, Norsk, Polski, Română, Suomi, Svenska, ČeštinaHD